• Головна
  • Війна
  • Міноборони затвердило перший бронежилет для жінок

Міноборони затвердило перший бронежилет для жінок

Жіночий бронежилет став доступним для централізованої закупівлі

Міністерство оборони України сертифікувало перший бронежилет для військовослужбовиць. Бронежилет розробила компанія «Українська броня», він виготовлений з урахуванням будови жіночого тіла. Про це повідомили у Міноборони у середу, 27 грудня.

У міністерстві зазначили, що бронежилет має вигнуту бронеплиту, звужені плечі та розширений низ. «Оскільки у жінок плечі вужчі, а таз, навпаки, ширший, ніж у чоловіків, то військовослужбовицям було незручно працювати зі зброєю у «чоловічому» варіанті бронежилета», — розповів головний спеціаліст Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Олександр Шарко.

Зразок бронежилета затвердили після двох етапів випробувань. Після першого етапу його допрацювали з урахуванням будови жіночого тіла. За іншими параметрами він не відрізняється від затвердженого раніше загальновійськового бронежилета. Вага жіночого бронежилета залежно від розміру і комплектації становить від 10,5 кг.

У Міноборони зауважили, що після сертифікації жилет став доступним для централізованої закупівлі. Наразі Міністерство оборони очікує від Генштабу потребу щодо придбання цих виробів. Після цього Міноборони сформує обсяги та переліки для закупівлі.