Росіяни вночі атакували Україну 46 дронами Shahed

ППО збила 32 дрони

У ніч на середу, 27 грудня, російські окупанти атакували Україну ударними дронами Shahed із двох напрямків: Балаклави в окупованому Криму, а також із Приморсько-Ахтарська, що у Краснодарському краї Росії. Усього зафіксовано пуски 46 дронів Shahed-136/131.

Атака відбулася у кілька хвиль у різний час, в період з 19:00 26 грудня до 03:50 27 грудня. До відбиття повітряного нападу залучено тактичну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

За інформацією військових, протиповітряна оборона знищила 32 ворожі ударні дрони. Більшість безпілотників, які не вдалось збити, атакували прифронтові території, зокрема Херсонщину. Ще кілька БпЛА упали без наслідків.

Як додали в Повітряних силах, протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях.

Зауважимо, що унаслідок збиття дронів у Одеській області уламки впали на незаселену новобудову й дачні будинки поблизу Одеси. Унаслідок цього одна людина загинула, ще троє, серед яких 17-річний підліток, отримали поранення.