• Головна
  • Війна
  • У Генштабі назвали проблему північнокорейських снарядів, які Росія застосовує на війні в Україні

У Генштабі назвали проблему північнокорейських снарядів, які Росія застосовує на війні в Україні

Від снарядів, які Росії передала КНДР, гинуть російські солдати

Росія отримала від Північної Кореї снаряди низької якості, які в непоодиноких випадках розриваються ще до того, як ними вистрілили, йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ в середу, 20 грудня.

У ньому зазначається, що росіянам недостатньо боєприпасів власного виробництва, тому окупаційні війська вимушені використовувати артилерійські та мінометні заряди низької якості, що поставляються з Північної Кореї. Однак, за даними Генштабу, через незадовільний стан таких боєприпасів фіксуються непоодинокі випадки, коли боєприпаси розриваються прямо у стволах гармат та мінометів окупантів. Це призводить до втрат озброєння та загибелі солдатів рф.

Зокрема, такі випадки зафіксовані в угрупуванні військ «Днепр», де командувачем є генерал Михайло Теплінський, додали в Генштабі.

Зазначимо, що ще у другій половині жовтня естонська розвідка повідомила, що Росія отримала від КНДР 350 тисяч снарядів. Ця інформація з’явилася майже через місяць після вересневої зустрічі президентів Росії та КНДР. Водночас ще у вересні голова української розвідки Кирило Буданов казав, що КНДР вже давно постачає Росії боєприпаси.