• Головна
  • Війна
  • 15 років тюрми отримав зрадник, який «провів» до Києва техніку окупантів (фото)

15 років тюрми отримав зрадник, який «провів» до Києва техніку окупантів (фото)

Чоловік «провів» на власному авто із Сумської області до околиць Києва 128 одиниць військової техніки окупантів.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки ув’язнено ще одного агент ФСБ. У перші дні повномасштабного вторгнення росії він «провів» на власному авто із Сумської області до околиць Києва 128 одиниць військової техніки окупантів: танки, бронетранспортери та самохідні артилерійські установки. Про це повідомила Служба безпеки України.

Ця бойова техніка входила до складу «передових» підрозділів окупаційних угруповань РФ, які отримали завдання штурмувати Київз північно-східного напрямку.При цьому сам російський агент після «супроводу» окупантів повернувся на Сумщину, де продовжив працювати на ФСБ навіть після звільнення регіону.

Фото: пресслужба СБУ
Фото: пресслужба ЗСУ

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у серпні 2022 року. У затриманого було вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з ФСБ. За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба завербувала напередодні повномасштабного вторгнення РФ. Серед основних його завдань було забезпечення «навігації» військових колон агресора по найкоротших шляхах до Києва.

Фото: пресслужба СБУ

За матеріалами Служби безпеки суд визнав ворожого агента винним за чч. 1 та 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) та призначив йому 15 років тюрми.