• Головна
  • Війна
  • Львівщина 21 липня проведе в останню путь чотирьох полеглих Героїв

Львівщина 21 липня проведе в останню путь чотирьох полеглих Героїв

Прощання відбудеться в рідних громадах Героїв

Сьогодні, 21 липня, на Львівщині прощаються із полеглими захисниками: Володимиром Гуком, Володимиром Яремком, Юрієм Дмитрівим та Борисом Горошком.

Про це повідомила Львівська ОВА.

Володимир Гук

У травні 2023 року був мобілізований до лав Збройних сил України. Певний час перебував на полігоні, де проходив навчання, згодом був скерований на передові позиції фронту для захисту України. Був старшим стрільцем, оператором механізованого батальйону ВЧ А-4667. Під час виконання бойових завдань з захисту України в Кремінському районі на Луганщині, 15 липня під час обстрілу наших позицій противником, військовий загинув. У воїна залишились батько, мати, сестра та донька від колишнього шлюбу.

Володимир Гук. Фото: Львівська ОВА

Володимир Яремко

Львів’янин. Від початку повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини до лав 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Загинув виконуючи бойові завдання на східному напрямку. У воїна залишилися мати, син, донька та сестра з сім'єю.

Фото: Львівська ОВА

Юрій Дмитрів

Уродженець села Камʼянка, Сколівської громади. Стрілець. Помічник гранатометника одного з підрозділів ЗСУ. Загинув у районі н.п Нью Йорк Донецької області в результаті снайперського обстрілу.

Фото: Львівська ОВА

Борис Горошко

Уродженець міста Вишнівець, Тернопільської області. Упродовж 2006-2009 років проходив військову службу у 301-му зенітному ракетному полку зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних Сил України. Також був льотчиком 1-го класу. Брав участь у миротворчих місіях Організації Об’єднаних Націй у Республіці Ліберії та Демократичній Республіці Конго. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України №187/2022 від 29 березня 2022 року був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Із 2014-го року був учасником бойових дій, за що нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції». У 2009-2022 роках – у 12-й окремій бригаді Армійської Авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка Сухопутних військ Збройних Сил України. Був начальником штабу-заступником командира вертолітної ескадрильї 12-ї окремої бригади Армійської Авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка Сухопутних військ Збройних Сил України. Із початком повномасштабного російського вторгнення продовжив боронити Батьківщину у лавах 12-ї окремої бригади Армійської Авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинув при виконанні бойового завдання у Повітряній операції на Азовсталь в якості командира екіпажу. Представлений до нагородження найвищою державною нагородою України – званням «Герой України». У воїна залишилися дружина, дочка, мати, брат та сестра.

Фото: Львівська ОВА

Нагадаємо, у п’ятницю, 21 липня, Львів попрощається з двома Героями. Володимир Яремко та Борис Горошко загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.