• Головна
  • Війна
  • Поставив до стінки та вбив пострілом у голову: в Україні судитимуть окупанта, причетного до Бучанської різанини

Поставив до стінки та вбив пострілом у голову: в Україні судитимуть окупанта, причетного до Бучанської різанини

Він катував та вбивав беззбройних цивільних

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця РФ, який під час окупації Бучанського району катував мешканців та імітував їх страту.

Про це повідомили у Telegram-каналі Офісу генерального прокурора.

Під час окупації села Гавронщина Бучанського району у березні 2022 року російський військовослужбовець зупинив беззбройного цивільного, який не становив для нього жодної загрози.

Погрожуючи зброєю, окупант змусив чоловіка лягти на землю та вибивав інформацію, чи пов'язаний він із ЗСУ чи іншими військовими формуваннями. Після побиття він поставив потерпілого до стіни та вбив його пострілом у голову.

Крім цього, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, російський солдат зі спільниками зайшов до будинку та наказав чотирьом людям пройти до однієї кімнати. Він тривалий час тримав їх під прицілом і проводив їх допит. Потім наказав всім стати в шеренгу один за одним, аргументуючи це тим, що не хоче витрачати зайві патрони на їх вбивство. 

Після цього він вистрелив у стелю і залишив будинок, але пообіцяв прийти наступного дня та всіх розстріляти. Також він разом з іншими військовослужбовцями РФ зайшов до будинку жінки та, погрожуючи зброєю, заволодів її автомобілем. Через декілька тижнів аналогічним способом окупанти заволоділи транспортним засобом іншого мешканця села Гавронщина.

Нагадаємо, на звільнених територіях України правоохоронці виявили 54 катівні. Також їм вдалося зафіксувати понад п'ять тисяч випадків тортур.