• Головна
  • Війна
  • У Повітряних силах ЗСУ розповіли, скільки часу займе навчання пілотів на західних винищувачах

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, скільки часу займе навчання пілотів на західних винищувачах

Зараз українські пілоти витискають максимум можливостей з радянської техніки, що є на оснащенні в армії

Повітряні сили України потребують сучасних багатоцільових літаків, що здатні виконувати більше завдань, ніж радянська техніка, яка уже є на озброєнні нашої авіації. Йдеться про літаки F-16 чи іншу авіацію, що має такі ж характеристики.

Про це розповів начальник авіації командування Повітряних Сил Збройних Сил України, бригадний генерал Сергій Голубцов.

За його словами, зараз в України є можливість для зберігання та захисту авіації, оскільки від союзників надходить все більше систем протиповітряної оборони, які можуть захистити зокрема і аеродромну інфраструктуру.

«Наразі ми не говоримо про конкретний тип, а орієнтуємося на технічні характеристики. Розглядаємо літаки, які можуть використовувати такі ж боєприпаси і мають такі ж характеристики як, скажімо, у F-16», - зазначив бригадний генерал Голубцов.

Він повідомив, що зараз українські пілоти витискають максимум можливостей з радянської техніки, що є на оснащенні в армії.

«Нещодавно два українські льотчики проходили тестування в Сполучених Штатах, щоб наші союзники могли розуміти, як швидко українські пілоти зможуть опанувати сучасні бойові літаки, зокрема й F-16. І маємо гарні новини – термін перенавчання наших пілотів на західні винищувачі може становити менше шести місяців», - сказав військовий.

Водночас Голубцов наголосив, що швидше Україна отримає сучасні багатоцільові літаки, тим швидше зможе перемогти у війні і врятувати якомога більше людських життів.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше казав, що постачання Києву винищувачів, ймовірно, не відбудеться найближчим часом.