• Головна
  • Війна
  • Латвія допоможе Україні притягнути до відповідальності російських вбивць

Латвія допоможе Україні притягнути до відповідальності російських вбивць

Також обговорили питання створення спеціального трибуналу щодо злочинів росіян в Україні

Президент Латвії Егілс Левітс та Латвійська республіка стануть союзниками Україні у притягуванні до відповідальності російських вбивць та ґвалтівників.

Про це повідомив Офіс Президента 3 березня.

«Як досвідчений правник, як людина, що добре знається на роботі європейських інституцій та глобальних структур, пан президент Левітс особисто та Латвійська республіка загалом, я впевнений, стануть потужними помічниками України у притягненні до відповідальності всіх російських вбивць, терористів і катів. На переговорах сьогодні ми торкнулися відповідних питань. Зокрема, створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України, процесу підготовки голосування в Генеральній Асамблеї ООН за відповідну українську резолюцію, співпраці з Міжнародним кримінальним судом і юридичними інституціями європейської спільноти», — пишуть в ОП.

Додамо, сьогодні, 3 березня, президент України Володимир Зеленський прибув до Львова для зустрічі з латвійським лідером Егілсом Левітсом. Ціль візиту — проведення конференції United for Justice — «Об’єднані заради справедливості», яку анонсував раніше у своїй пресконференції Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський разом з Левітсом підписали спільну декларацію, яка засвідчує підтримку Латвією повноправної європейської та євроатлантичної інтеграції України.