• Головна
  • Війна
  • Перелік загиблих зростає з кожною годиною: Зеленський відреагував на удар росіян по Дніпру

Перелік загиблих зростає з кожною годиною: Зеленський відреагував на удар росіян по Дніпру

Президент в черговий раз закликав міжнародних партнерів передати Україні все необхідне озброєння для боротьби з окупантами

Росія 14 січня завдала чергового масованого ракетного удару по українських містах. Київ, Харків, Одеса, Кривий Ріг, Дніпро, Вінниця, Ладижин, Бурштин, Хмельницький та інші міста були мішенями країни-агресора. У місті Дніпрі внаслідок цього російського удару зруйновано житловий будинок.

Про це у своєму вечірньому зверненні розповів президент Володимир Зеленський.

За його словами, вдалося врятувати десятки людей – поранених і травмованих. Їм наразі надається допомога.

«Розбір завалів іще досі продовжується і триватиме всю ніч. Скільки всього людей під завалами, поки що невідомо. На жаль, перелік загиблих зростає з кожною годиною... Мої співчуття рідним і близьким. Усі служби зараз працюють у місцях, куди влучили російські ракети», - сказав Зеленський.

Президент додав, що є влучання й в обʼєкти енергетичної інфраструктури. У звʼязку із цим найскладніша ситуація на Харківщині та в Київській області.

Водночас Зеленський в черговий раз закликав міжнародних партнерів передати Україні все необхідне озброєння для боротьби з окупантами.

«Чи можна зупинити російський терор? Так. Чи можна зробити це якось інакше, ніж на полі бою в Україні? На жаль, ні. Це можна і треба зробити на нашій землі, у нашому небі, у нашому морі. Що для цього потрібно? Та зброя, яка є на складах у наших партнерів і якої так очікують наші воїни. Увесь світ знає, що і як здатне зупинити тих, хто сіє смерть. І я дякую всім, хто нам у цьому допомагає!», - наголосив глава держави.

Додамо, що станом на 19:30 відомо про 5 загиблих внаслідок ракетної атаки росіян по житловій багатоповерхівці у Дніпрі. Водночас майже 60 людей поранені, з них 12 - діти.

Нагадаємо, 14 січня російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури. Натомість сили ППО знищили 25 із 38 ракет різних типів.