• Головна
  • Війна
  • Шольц розповів, чи передаватиме Німеччина Україні танки західного зразка

Шольц розповів, чи передаватиме Німеччина Україні танки західного зразка

Німецький канцлер запевнив, що Німеччина є одним із найбільших прихильників України та поставляє сучасне озброєння

Німеччина не буде в односторонньому порядку передавати Україні танки західного зразка. Ця умова збережеться і в наступному році.

Про це канцлер ФРН Олаф Шольц розповів у інтерв’ю виданню Süddeutsche Zeitung, пише «Європейська правда».

Німецький канцлер запевнив, що Німеччина є одним із найбільших прихильників України та поставляє сучасне озброєння, таке як самохідна гаубиця Panzerhaubitze 2000, реактивні системи залпового вогню, зенітні установки Gepard ті новітні системи ППО Iris-T.

«У всьому цьому ми дотримуємося трьох чітких принципів: По-перше, ми підтримуємо Україну в міру наших можливостей. По-друге, ми запобігаємо прямій конфронтації між НАТО і росією. І, по-третє, не буде жодних односторонніх дій із боку Німеччини. Це критерій нашої рішучої, але обережної політики – і він діятиме і наступного року. Моє враження, що переважна більшість німців вважає це правильним», - заявив Шольц.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше заявляв, що стосовно постачання зброї від країн Заходу залишилося табу лише на танки. Але з часом Україна подолає і його.

Водночас Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Україні потрібна зброя і боєприпаси: танки, бронетранспортери, БМП.