• Головна
  • Війна
  • Саудівська Аравія виділить 400 мільйонів доларів на гуманітрну допомогу Україні

Саудівська Аравія виділить 400 мільйонів доларів на гуманітрну допомогу Україні

Спадкоємний принц Саудівської Аравії та прем'єр-міністр Мухаммад бін Салман вчора, 14 жовтня, зателефонував президентові Володимиру Зеленському.

Вони домовились, що Саудівська Аравія виділить Україні гуманітарну допомогу в розмірі 400 мільйонів доларів.

Про це повідомило саудівське державне інформаційне агентство SPA.

Зазначається, що Зеленський привітав спадкоємного принца з призначенням на посаду прем’єр-міністра Королівства та висловив подяку за його голосування за резолюцію Генасамблеї ООН.

Водночас Салман підкреслив, що «голосування Королівства за резолюцію випливає з його відданості принципам, глибоко вкоріненим у Статуті ООН і міжнародному праві, а також його відданості повазі державного суверенітету та принципів добросусідства, а також розвʼязанні конфліктів мирним шляхом».

Крім того, під час розмови принц повідомив про рішення керівництва Саудівської Аравії запропонувати Україні додатковий пакет гуманітарної допомоги в розмірі 400 мільйонів доларів. Як зазначає саудівське ЗМІ, ці ініціативи є свідченням прагнення спадкоємного принца полегшити людські страждання українського народу, що свідчить про дружбу Королівства з Україною.

Також Салман підкреслив позицію Королівства щодо підтримки всього, що сприятиме деескалації, і готовність Королівства продовжувати зусилля з посередництва.

В свою чергу президент Володимир Зеленський у Twitter підтвердив, що провів розмову зі спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом.

Нагадаємо, США оголосили про передачу Україні нового пакету військової допомоги на суму 725 млн доларів.