• Головна
  • Війна
  • Кількість постраждалих від російських атак збільшилася до 108 людей: 19 загинули

Кількість постраждалих від російських атак збільшилася до 108 людей: 19 загинули

В Україні кількість постраждалих унаслідок російських атак у понеділок, 10 жовтня, збільшилася. Зараз вона становить 108 людей.

Внаслідок ракетних обстрілів також пошкоджено 199 об’єктів, з них 46 — це приватні будинки, 30 — багатоквартирні будинки і 98 — інші об’єкти, такі як школи, лікарні та дитсадки.

Про це в ефірі телемарафону заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко, пише  «Укрінформ».

«Наразі ми зафіксували, на жаль, 19 осіб, які загинули, та 108 — які отримали поранення. І дійсно, серед цих людей є наші працівники поліції. Зокрема, у нас є кілька поліцейських, які отримали поранення — як у Києві, так і в інших областях, саме під час цих ракетних ударів рф. Один поліцейський загинув, Це трагедія для усієї поліції, як і кожна смерть поліцейського під час цієї збройної агресії рф», — сказав він.

За даними Клименка, поліція зафіксувала пошкодження у понеділок, 10 жовтня, унаслідок ракетних ударів 199 об’єктів, з них 46 — це приватні будинки, 30 — багатоквартирні будинки і 98 — інші об’єкти, такі як школи, лікарні та дитсадки.

Голова Нацполіції зазначив, що поліцейські перші прибувають на місце тієї чи іншої пригоди, і вони збирають, у першу чергу, доказову базу, щоб зберегти її для судів — як українських, так і міжнародних. Потім, як правило, цю доказову базу передають до СБУ.

За його словами, наразі правоохоронці зареєстрували 34,5 тисячі кримінальних проваджень, які були пов’язані саме з воєнними злочинами, скоєними військовослужбовцями рф та їхніми пособниками.

Ігор Клименко поінформував, що поліцейські з понеділка підсилили свої патрулі також і на трасах нашої держави, щоб у період відключення електроенергії чи засобів зв’язку наші громадяни могли зв’язатися зі своїми рідними та близькими.

Нагадаємо, вчора, 10 жовтня, і сьогодні, 11 жовтня, росія завдала масованих ракетних ударів по Україні. Сьогодні, 11 жовтня, внаслідок ракетного удару у Львові постраждав чоловік віком 53 роки.