• Головна
  • Війна
  • ЗСУ продовжують звільняти Херсонщину: скільки населених пунктів вже деокупували

ЗСУ продовжують звільняти Херсонщину: скільки населених пунктів вже деокупували

Українські військові звільнили на Херсонщині 29 населених пунктів

На Херсонщині українські захисники деокупували 29 нових населених пунктів. Наразі площа, яку ЗСУ звільнили від російських окупантів, зросла з 400 кв км до 500 кв км.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

Контрнаступ просувається, і наше заглиблення по різних напрямках продовжується. Вивільнені території зросли з 400 до 500 кв км, і цей процес триває. Населених пунктів 29, 11 з них ми назвали. Зустрічають люди наших визволителів з теплом у серці, зі співанням гімну, підняттям прапорів і зі сльозами щастя на очах.

Наталія Гуменюк.

Гуменюк повідомила, що на цих територіях вже збирають інформацію про обставини, в яких проживали люди, доказова база для поповнення матеріалів справи для трибуналу.

Вона зазначила, що російські війська дійсно намагаються використовувати альтернативні переправи, однак навіть сили природи цьому протистоять. Завдяки погоді і штормовим вітрам на Дніпрі не можливо налаштувати поромні переправи, не дає переправляти баржі.

Там, де ушкоджені мости, неможливе їх використання, вони все ж таки намагаються це зробити за допомогою альтернативних способів ремонту, які не гарантують безпеку, але вони готові йти на такі ризики, аби підтягнути якісь запаси боєприпасів і зброї.

Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, нещодавно українські захисники звільнили два села у Херсонській області — Давидів Брід та Старосілля.