• Головна
  • Війна
  • Міноборони Британії оцінило, чи зросте потужність армії рф після збільшення її чисельності

Міноборони Британії оцінило, чи зросте потужність армії рф після збільшення її чисельності

Указ навряд чи принесе суттєвий прогрес у посиленні бойової потужності росії в Україні

Указ путіна про збільшення чисельності армії навряд чи підвищить бойову потужність росії у війні проти України. Оскільки рф вже втратила багато військових, а охочих йти на контракт дуже мало.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначили у відомстві, досі залишається незрозумілим, чи намагатиметься влада росії заповнити ці значні втрати шляхом наймання більшої кількості солдатів контрактників-добровольців, чи внаслідок збільшення річних планових показників для призову.

"У будь-якому випадку, згідно з чинним законодавством, указ навряд чи принесе суттєвий прогрес у посиленні бойової потужності росії в Україні. Це тому, що росія втратила десятки тисяч військових, дуже мало нових контрактників набирається, а призовники технічно не зобов'язані служити за межами території росії", — пояснюють у британській розвідці.

Нагадаємо, президент росії владімір путін підписав указ, згідно з яким штатну чисельність збройних сил росії збільшать на 137 тисяч — до 2,04 мільйона осіб. Указ набирає чинності з 1 січня 2023 року. Згідно з попереднім указом від 17 листопада 2017 року, російські війська налічували 1 902 758 солдатів та офіцерів, у тому числі 1 013 628 військовослужбовців.