• Головна
  • Війна
  • Україна повернула понад 540 тіл загиблих захисників

Україна повернула понад 540 тіл загиблих захисників

Через міжнародне представництво Червоного Хреста вдалося повернути 541 загиблого загиблого захисника.

Про це повідомив Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

Зокрема, з Маріуполя доставлено 428 тіл, з них понад 300 – захисники Азовсталі. Зазначається, що Українська сторона передає російській стороні локації, де є загиблі захисники.

"Ми передаємо російській стороні локації, де є наші загиблі. Вони мають їх забирати, і тоді проводимо обміни. Але не завжди рф хоче йти в зону бойових дій, хоча оголошується режим тиші. Навіть буває складно домовитися, щоб на ТОТ забрали тіла наших хлопців. Через величезні втрати особового складу росіяни не справляються зі своїми загиблими", — розповів Олег Котенко.

Комунікація із рідними зниклих безвісти чи загиблих українських військових безперервна. Загалом Мінреінтеграції провело вже понад 20 зустрічей з рідними загиблих і зниклих безвісти.

"Складно пояснити людині, рідний якої загинув, чому інколи тривалий час не вдається повернути його тіло. Я не буду зараз говорити про росіян і людяність, це несумісно, всі про це знають. Але особисто переймаюсь кожною історією й намагаюся донести правду, Люди у горі – вони не завжди готові чути..." — додав Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Нагадаємо, Подоляк розповів, що чим має закінчитися війна з росією. Зокрема, війна з росією повинна завершитися не просто перемогою України, а й трибуналом над над воєнними злочинцями.

Також посадовець сподівається повернутися усі тимчасово окуповані території під керівництво України.

Читайте також: