• Головна
  • Війна
  • Велика Британія анонсувала передачу Україні підводних безпілотників для розмінування

Велика Британія анонсувала передачу Україні підводних безпілотників для розмінування

Також українців навчать використовувати їх для очищення берегової лінії від мін

Велика Британія надасть Україні підводні безпілотники. Також українців навчать  використовувати їх для очищення берегової лінії від мін.

Про це повідомляє "Українська правда".

Планують передати шість підводних безпілотників. Три з них будуть надані зі складів Великої Британії, а ще три будуть придбані у промисловості.

"Це життєво важливе обладнання та підготовка допоможуть Україні зробити свої води безпечними, допомагаючи налагодити потік зерна до решти світу та підтримуючи Збройні сили України, які прагнуть захистити своє узбережжя та порти"— заявив міністр оборони Британії Бен Воллес.

Тритижневі навчальні курси разом із 6-м флотом ВМС США проводитиме група Королівського військово-морського флоту з питань занурення та використання загроз. Маючи значний досвід використання обладнання, вони проводитимуть навчання на морі, щоб керувати суднами та інтерпретувати дані, які вони надсилають назад, щоб ідентифікувати макети мін.

Нагадаємо, за дорученням Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного концерн “Укроборонпром” та Генштаб ЗСУ розробили програму розвитку безпілотних систем у військах і спецслужбах.