• Головна
  • Війна
  • Нічний обстріл Марганця та стрілянина в Єрусалимі: головні новини ночі 14 серпня

Нічний обстріл Марганця та стрілянина в Єрусалимі: головні новини ночі 14 серпня

Розповідаємо про те, що ви могли пропустити

  • Росіяни випустили по Марганцю на Дніпропетровщині 30 снарядів з "Градів", поранений 69-річний чоловік, він у лікарні. У місті понівечені понад 10 приватних будинків та електромережа. Також під обстріл ворожих "Ураганів" потрапила Зеленодольська громада. Крім того, рф стріляла по Нікополю   і ствольної артилерії — 20 прильотів. У місті пошкоджені 9 багатоповерхових та 8 приватних будинків, школа та декілька магазинів. Обстрілом зачепило газопроводи та лінії електропередач. Кілька тисяч нікопольчан без світла.
  • ЗСУ знищили 15 росіян, ворожий танк Т-72, та два склади ворожих боєприпасів в Музиківці та Новій Каховці (Херсонська область). Росіяни намагалися вести розвідку лінії узбережжя з моря з допомогою "Орлана-10", але пострілом Збройних сил він "був з літального апарату модифікований в підводний". Остаточні втрати ворога — дорозвідуються.
  • Невідомий відкрив стрілянину по повному людей автобусу в  Єрусалимі — семеро людей отримали поранення, у тому числі двоє серйозно поранені. Зазначається, що постраждали шестеро чоловіків та 35-річна вагітна жінка. Усі постраждалі доставлені до лікарень Єрусалима. Залишається незрозумілим, скільки було стрільців, однак єврейські ЗМІ повідомляють, що поліція розшукує принаймні двох підозрюваних. Повідомляється, що ймовірні нападники втекли з місця події в напрямку району Силуан з переважно арабським населенням, при цьому поліція заявила, що розглядає інцидент як імовірно терористичний акт.
  • Росіяни привозять на роботи до тимчасово окупованого Маріуполя  робітників з рф, обіцяючи вдвічі вищі, ніж в рф, зарплати, але нічого не платять. Маріупольська міськрада повідомляє, що "вже з‘являються перші відеозвернення від привезених працівників окупованих міст про те, що їх просто "кинули". Вони працюють без контрактів, а тепер їм ще не виплачують заробітну плату". Місцевих жителів на ці роботи не беруть. Більшість маріупольців зараз без роботи. Тим, кому вдалося влаштувався не виплачують заробітну плату.