• Головна
  • Війна
  • У Криму оголосили "жовтий" рівень терористичної небезпеки

У Криму оголосили "жовтий" рівень терористичної небезпеки

Окупаційна адміністрація запевняє, що це рішення є "виключно профілактичним"

Самопроголошений "глава" Криму Сергій Аксьонов 9 серпня оголосив, що на тимчасово окупованому півострові до 24 серпня триватиме "жовтий" рівень терористичної небезпеки. Він запевняє, що це рішення є "виключно профілактичним".

Про це Аксьонов повідомив у своєму Telegram-каналі.

Аксьонов заявив, що для "забезпечення безпеки та антитерористичної захищеності Криму" з 20:00 9 серпня до 20:00 24 серпня високий ("жовтий") рівень терористичної небезпеки діятиме:

  • на території міських округів Армянськ, Джанкой, Красноперекопськ, Джанкойського та Красноперекопського районів;
  • на об'єктах так званих "міністерств" окупаційної адміністрації: транспорту, житлово-комунального господарств, охорони здоров'я, палива та енергетики, промислової політики тощо.

Самопроголошений "глава" Криму запевняє, що рішення є виключно профілактичним, оскільки ситуація в регіоні "перебуває під повним контролем" окупантів.

Додамо, міністерство оборони росії стверджує, що аеродром у Криму ніхто не обстрілював. Там просто відбулася детонація боєприпасів. Там запевняють, що внаслідок вибуху ніхто не постраждав, авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена.

Нагадаємо, 9 серпня у тимчасово окупованому Криму на військовому аеродромі у Новофедорівці пролунали вибухи. Агентство Reuters з посиланням на трьох свідків пише, що дим підіймається в районі російської авіабази, розташованої у Новофедорівці — населеного пункту, який знаходиться на березі Чорного моря, неподалік міста Саки на західному узбережжі Криму.