• Головна
  • Війна
  • Українські десантники збили російські штурмовик та гелікоптер

Українські десантники збили російські штурмовик та гелікоптер

Ворожу техніку приземлили за допомогою ПЗРК "Ігла"

Сьогодні, 25 липня, воїни 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади ЗСУ збили російський штурмовик Су-25, а також новітній бойовий гелікоптер Ка-52.

Про це повідомили на сторінці бригади у соцмережі Facebook.

Відомо, що в обох випадках ворожу техніку вразили з переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла" радянського виробництва, який почав надходити на озброєння ще на початку 1980-их років.

[caption id="attachment_42742" align="aligncenter" width="1024"] Гелікоптер Ка-52
Фото: Vitaly V. Kuzmin[/caption]

Довідково:Камов Ка-52, також відомий як “Алігатор”, — російський бойовий вертоліт, командирська машина армійської авіації, здійснює розвідку місцевості, цілевказівки і координацію дій групи бойових вертольотів. Машина здатна вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою. Головна її новина — можливість катапультуватися для екіпажу.Вертоліт був спроєктований наприкінці 90-их років і почав надходити на озброєння російської армії з 2008 року. Станом на 2020-21 рік російська армія мала 120 таких бойових машин. Від початку повномасштабного російського вторгнення підтверджено щонайменше 18 фактів підбиття гвинтокрилів українськими захисниками.Су-25 — одномісний броньований дозвуковий штурмовик, призначений для надання авіаційної підтримки в зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі, а також знищення об’єктів із заданими координатами у випадку льотної погоди. Об’єктом ураження можуть бути наземні та надводні цілі, а також повітряні маловисотні, повільні цілі (гелікоптери і транспортні літаки). Від початку вторгнення підтверджено щонайменше 16 фактів збиття російських літаків цього типу. 

Нагадаємо, востаннє воїни 25-ї бригади приземлили російський броньований штурмовик Су-25 лише вчора, 24 липня.