• Головна
  • Війна
  • Суд визнав винними ще двох бойовиків "ЛНР", які воювали на боці росії

Суд визнав винними ще двох бойовиків "ЛНР", які воювали на боці росії

Чоловіків взяли в полон українські захисники під час боїв на Луганщині

Суд визнав винними ще двох бойовиків терористичної організації "ЛНР", які воювали проти України у складі російських окупаційних військ.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Pexels

Чоловіків взяли в полон українські захисники під час боїв на Луганщині у травні. За посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у незаконних збройних формуваннях вони отримали тюремні строки — 10 і 8 років позбавлення волі.

Як встановила СБУ, один із засуджених розпочав "військову кар’єру" у сформованих росією незаконних збройних формуваннях ще у 2015 році. До початку широкомасштабного вторгнення він брав участь у зіткненнях із ЗСУ поблизу лінії розмежування. Також організовував чергування на блокпостах та полігонах, де тренувались бойовики.

"Інший пішов воювати, аби не сісти в тюрму за крадіжку. Свого часу він був тричі засудженим до ув’язнення: двічі — за пограбування й один раз — за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Коли ж у 2021 році він знову вчинив правопорушення, то отримав пропозицію: сісти в тюрму вчетверте чи підписати контракт "на службу" у лавах "народної міліції лнр"", — розповідають у СБУ.

Там додають, що слідчі зібрали потужну доказову базу щодо чоловіків, яка дозволила засудити їх до реальних строків ув’язнення.

Читайте також: