Ракетний удар по Вінниці: що відомо про обстріл

У Вінниці 14 липня росіяни влучили в цивільний об'єкт

У Вінниці 14 липня пролунало декілька вибухів. Це сталося під час повітряної тривоги. Обстріл офіційно підтвердила Вінницька міська рада. Екстрені служби одразу виїхали на місце події.

У міськраді також повідомили, що рух громадського транспорту змінили. Рух трамвая призупинили, а тролейбуси прямують за зміненим маршрутом.

Водночас голова Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що ракети влучили в цивільний об’єкт.

"Вбивства цивільних людей на вулицях українських міст, ракетні удари по житлових будинках, розбомблений драмтеатр у Маріуполі, ТЦ у місті Кременчук… Росія має бути визнана країною-спонсором тероризму", — наголосив Єрмак у Twitter.

У Нацполіції ж розповіли, що 3 російські ракети поцілили в будівлю з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки.

На місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся і на автостоянку. Зараз там горять близько 50 автомобілів. Над ліквідацією вогню працюють рятувальники.

"Наразі відомо про 6-ох поранених та 2-ох загиблих, серед яких маленька дитинка. Терміново направив у Вінницю спеціалізовану слідчо-оперативну групу Головного слідчого управління Національної поліції України та криміналістичну лабораторію. Дані будемо оновлювати", — додав голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Згодом президент України Володимир Зеленський опублікував перше відео з місця влучання.

Станом на 12:10 у Нацполіції оновили дані щодо кількості постраждалих від удару: 8 осіб загинули, ще 30 — поранені.

Також ДСНС опублікували фото з місця події.

Станом на 12:50 у ДСНС вже проінформували про 12 загиблих, серед яких є немовля. На місці події працюють 90 рятувальників, кінологи та психологи.

Крім того, стало відомо, що унаслідок ракетного обстрілу російськими військами Вінниці 90 людей звернулися за допомогою до медичних закладів.

Станом на 13:33 кількість загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами Вінниці зросла до 17 людей.

Також повідомили, що російські окупаційні війська завдали ударів по Вінниці з акваторії Чорного моря крилатими ракетами “Калібр”. Вони вдарили ракетами з підводного човна.

Станом на 14:00 кількість загиблих внаслідок ракетного удару росіян по цивільному об’єкту у Вінниці зросла до 20 осіб, з них — троє дітей.

Разом з тим на спеціалізовану лінію поліції надійшло 15 повідомлень про безвісти зниклих під час ракетного удару у Вінниці. Ці люди перебували в районі потрапляння ворожих ракет. Зараз вони на зв’язок не виходять.

Інформація оновлюється.