• Головна
  • Війна
  • ЗСУ ведуть наступальні дії на декількох напрямках — Генштаб

ЗСУ ведуть наступальні дії на декількох напрямках — Генштаб

Протягом тижня на Криворізькому напрямку було звільнено і взято під контроль населений пункт Потьокіно

ЗСУ ведуть наступальні дії по декількох напрямках.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Фото з відкритих джерел

"Протягом тижня на Криворізькому напрямку було звільнено і взято під контроль населений пункт Потьокіно. На Курахівському напрямку — населений пункт Павлівка. Підрозділи ракетних військ та артилерії уражено пункти управління угруповань військ, склади з ПММ та нанесено значні втрати противнику", — сказав бригадний генерал.

В Генштабі підкреслюють, що російська риторика щодо війни в Україні постійно змінюється, що говорить про те, що жоден план кремля із захоплення України — не реалізовано.

"Вже зараз ми фіксуємо повідомлення в російських медіа, що російське суспільство готують до поразки свого війська. Вже з’являються повідомлення щодо важкого стану війська та помилок у воєнному керівництві агресора", — підкреслив Олексій Громов.

Нагадаємо, завдяки Збройним Силам України від російських загарбників вдалось звільнити вже щонайменше 1023 населені пункти. Щоправда, на цих територіях тривають ще роботи із розмінування.