• Головна
  • Війна
  • Мер Миколаєва рекомендує мешканцям покинути місто

Мер Миколаєва рекомендує мешканцям покинути місто

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич рекомендує містянам виїхати з міста, позаяк воно постійно піддається обстрілам з боку російських військових. Про це він розповів "Радіо Свобода". Щоправда, згодом спростував свої слова та попросив людей не панікувати. Евакуація з міста є, але - добровільна.

"Ситуація загалом дуже погана. Нас щодня обстрілюють. На 21 червня в нас загинуло 111 людей. Одна з них – дитина. Також поранено 502 особи, з них – 6 дітей. Обстрілюють нас майже кожного дня різними типами снарядів. Десь 80% цих снарядів – це снаряди касетного типу. Тобто реактивні системи залпового вогню типу "Смерч" чи "Ураган", - розповів Сєнкевич.

Та додав, що рекомендує покидати місто.

"Всім, хто хоче залишитись живим, варто покинути місто, бо невідомо, коли це все закінчиться. На сьогодні, за нашими підрахунками, з 480 тисяч жителів Миколаєва, які були до війни, в місті залишилось близько 230 тисяч", - додає очільник міста.

За словами міського голови, людям варто залишатися у безпечних місцях, доки українські захисники не відсунуть ворога далі до Херсона або навіть до Криму.

За його словами, по Миколаєву стріляють з Херсонської області, тому неможливо завчасно запустити сирену через невелику відстань між містами. Сирена часто вмикається вже після того, як вибухають снаряди.

Крім того Миколаїв обстрілюють високоточними ракетами. А ще у місті є проблема з питною водою. Економіка міста стоїть. Великі підприємства не працюють. Середні – 90% не працюють.

Сьогодні ж, 24 червня, очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім, спростував інформацію про напружену обстановку в обласному центрі. Згодом з'явилося і повідомлення Сєнкевича, де той закликає не панікувати та записуватись на евакуацію за бажанням.

Нагадаємо, 22 червня, у Миколаєві пролунали кілька потужних ракетних вибухів. За декілька хвилин у місті оголосили тривогу. Внаслідок влучань загорілися підприємства, що виготовляли олію. Місто заполонив чорний дим. Постраждало 3 людей. Також ушкоджень зазнали дві школи та 5 міських багатоповерхівок.