• Головна
  • Війна
  • На Харківщині росіяни дистанційно замінували кілька житлових кварталів

На Харківщині росіяни дистанційно замінували кілька житлових кварталів

Вибухотехніки зараз проводять розмінування

У місті Чугуїв на Харківщині росіяни дистанційно замінували кілька житлових кварталів. Вибухотехніки зараз проводять розмінування.

Про це повідомив на брифінгу начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко.

Фото: Shutterstock

"Зранку були дистанційно розкидані протитанкові міни. Вони мають механізм самознищення. Знищуються впродовж від однієї до 48 годин — залежно від температури навколишнього середовища, що становить велику небезпеку для місцевих мешканців", — сказав Тимошко.

За його даними, міни закинули на значну територію — кілька житлових кварталів.

"Зараз вибухотехніки Національної поліції, служби з надзвичайних ситуацій, а також Збройних сил здійснюють розмінування місцевості", — додав керівник обласної поліції.

Крім того, за даними Харківської ОВА, йдеться про міни ПТМ-1. Мінування нею проводиться за допомогою реактивних систем залпового вогню, зокрема "Ураган", або вертолітною системою дистанційного мінування, лише на ґрунт. Вона має зелений, сіро-зелений, жовто-сірий або коричнево-сірий колір.

Нагадаємо, війська російської федерації завдали артилерійські удари по житлових районах Харкова. Місцева влада закликає мешканців міста без нагальної необхідності не перебувати на вулиці.