• Головна
  • Війна
  • Тіла вантажать на трактори: у Маріуполі почали ексгумацію померлих

Тіла вантажать на трактори: у Маріуполі почали ексгумацію померлих

Реєстрація загиблих ведеться виключно за участі близьких

У Маріуполі росіяни почали повільну ексгумацію померлих. Викопують тіла, вантажать на трактори й звозять в "морг на Метро".

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Реєстрація ведеться виключно за участі близьких. Через спеку з моргу одразу до поховання в братських могилах. Не завжди зі встановленням номерів. Поводження з загиблими як зі сміттям стало нормою", — наголошує Андрющенко.

Також радник мера додає, що питна вода у Маріуполі залишається проблемою номер один. Попри анонсоване окупантами підвезення води раз на тиждень, в реальності набрати воду можуть не всі мешканці.

"По деяким районам, де частково з’явилось водопостачання, вирішують проблему через використання технічної води в якості питної. Для мешканців Лівобережного району проблема залишається невирішеною", — каже Андрющенко.

Крім того, за його словами, через проблеми з гуманітаркою люди стоять на спеці за шматочком хліба по 3-4 години. Ціни стрімко підвищились одразу з появою грошей у маріупольців.

"Очікувано, окупанти наживаються на біді на кожному кроці", — зауважує Андрющенко.

Нагадаємо, у Маріуполі окупанти пропонують людям ховати тіла їх загиблих родичів за 20 тисяч гривень. Такий "бізнес" влаштував заступник Жовтневої райадміністрації окупантів Адамов Дмитро Валерійович.