• Головна
  • Війна
  • Посол росії в США просуває кремлівські наративи через впливові західні медіа

Посол росії в США просуває кремлівські наративи через впливові західні медіа

Він прикривається тим, що ні Путін, ні влада США не хочуть з ним співпрацювати

Посол росії в США Антонов активно просуває у впливових західних медіа кремлівські наративи, прикриваючись образом "самотнього" дипломатичного вигнанця.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Фото: ТАСС

За аналізом експертів Центру, позиціонування Антонова в інформаційному просторі США має 3 складові:

  • Спочатку він через видання Politico, WSJ, The Washington Post та інші розповідає, що представники всіх державних установ США відмовляються співпрацювати з ним. Також посол жаліється, що Путін теж не хоче з ним говорити — "з 2017 року".
  • Потім Антонов через ті ж медіаресурси заявляє про переслідування співробітників його посольства, мовляв, російським дипломатам в США "погрожують розправою".
  • Зараз заяви посла про те, що "росія ніколи не капітулює", а "Україні не можна поставляти важке озброєння" активно цитують провідні західні медіа, подаючи його тези як альтернативну точку зору представника росії, який просто виконує свою роботу.

Нагадаємо, російська пропаганда використовує матеріали провідних західних медіа для маніпуляцій, спрямованих на російськомовну аудиторію України. Окупанти цитують матеріал The Washington Post та зазначають, що у західних експертів “згасає ейфорія щодо успіхів ЗСУ після звільнення росією ключових населених пунктів на Донбасі”.