• Головна
  • Війна
  • У Сєвєродонецьку залишається близько 10-11 тисяч мешканців

У Сєвєродонецьку залишається близько 10-11 тисяч мешканців

Наразі майже неможливо для мирного населення виїхати з міста

У Сєвєродонецьку на Луганщині залишається близько 10-11 тисяч мешканців, але виїхати вони вже практично не мають можливості. Про це в ефірі телемарафону заявив міський голова Сєвєродонецька Олександр Стрюк.

"У Сєвєродонецьку залишається близько 10-11 тисяч населення… Наскільки мені відомо, там і росіяни вивозили наших людей на окуповану територію. І деяка частина населення самотужки намагалася втекти уже з міста, оскільки місто під шквальним обстрілом, і там знаходитись небезпечно", — сказав очільник міста.

Він зазначив, що наразі майже неможливо для мирного населення виїхати з міста.

"Почали виходити на зв'язок люди вже з окупованої території, але це односторонній зв’язок. Бо ті, хто наважився і поїхав на окуповану територію, вони вже у місто повернутися не можуть. Я знаю декілька випадків, коли люди намагалися повернутися і просто не доїхали. Оскільки там бої, постійні зіткнення і працює артилерія, тому досі небезпечно", — додав Стрюк.

Він також наголосив, що комунікації у Сєвєродонецьку були втрачені майже 1,5 місяця тому, і через постійні обстріли вони потребують капітального відновлення.

Нагадаємо, протягом вихідних українські сили відбили частину Сєвєродонецька, хоча російські війська, ймовірно, продовжують окупувати східні райони міста.