• Головна
  • Війна
  • російська пропаганда поширює фейк про збут Україною західної техніки

російська пропаганда поширює фейк про збут Україною західної техніки

Також рф може готувати провокації на території Європи з використанням зброї, переданої Україні

російська пропаганда намагається дискредитувати керівництво України, поширюючи фейки про збут Україною західної техніки. Також з цією метою можливі провокації на території Європи з використанням зброї, переданої Україні. Про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони.

"роспропаганда дискредитує керівництво України, поширюючи фейки про збут західної зброї. Обстріли залізничних вузлів України не дають потрібного результату рашистам і не призводять до зупинки транспортування зброї. Тому до цієї теми активно почали підключати атаки в інформаційному полі", —йдеться у повідомленні.

Аналітики ЦПД також вважають, що можлива провокація на території Європи з використанням зброї, переданої Україні. Влаштований росією теракт з людськими жертвами може стати переломним моментом в історії постачання зброї й "козирем" ручної пропаганди кремля.

Нагадаємо, російська пропаганда використовує позицію канцлера Німеччини для поширення тез про “агресивність” України. Слабку позицію німецького лідера щодо постачання важкої зброї Україні росіяни використовують для просування наративу про те, що Німеччина начебто “не передає Україні свої танки, оскільки не довіряє Києву”.