• Головна
  • Війна
  • росіяни кажуть, що захопили Сєвєродонецьк, але бої досі тривають — Гайдай

росіяни кажуть, що захопили Сєвєродонецьк, але бої досі тривають — Гайдай

російська армія намагається все ж таки прорвати лінію оборони з усіх боків

На Луганщині наразі ситуація залишається стабільно важкою, але контрольованою. Про це в ефірі телемарафону UAразом сказав керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Ситуація залишається у нас важкою, тому що російська армія намагається все ж таки прорвати лінію оборони з усіх боків, вийти й в районі Золотого, Тошківки з того боку на Лисичанськ, прорвати лінію оборону з боку Попасної й Комишувахи для того, щоб трасу перерізати, або з іншого боку з Білогорівки так само… Тому, ситуація залишається, як кажуть військові, стабільно важкою, але контрольованою", — сказав очільник області.

Фото: Сергій Гайдай

Він додав, що наразі у російських загарбників існує одна мета – це повністю захопити адміністративний центр Луганської області місто Сєвєродонецьк.

"Звісно, що в них стоїть величезна мета, і зараз найкраща ціль — це місто Сєвєродонецьк. Але за ніч, яка пройшла, ніяких у них успіхів не було по Сєвєродонецьку, хоча вони відзвітували, що зайняли і контролюють все місто. На жаль, більшу частину дійсно контролюють, але все місто вони не контролюють, бої далі тривають", — пояснив Гайдай.

Він також нагадав, що вчора українські захисники у Сєвєродонецьку "робили невеличкі операції контратаки і вдалося посунути ворога на певних вулицях і навіть полонених взяти".

Додамо, росіяни пошкодили склад із метанолом на заводі “Азот”. Влучили в один із адміністративних корпусів та склад, де зберігався метанол.