• Головна
  • Війна
  • окупанти змушують маріупольців працювати за воду – мер Бойченко

окупанти змушують маріупольців працювати за воду – мер Бойченко

Мешканцям Маріуполя, які перебувають під окупацією російських загарбників, необхідна вода та їжа. Є інформація, що окупанти забороняють набирати воду у бюветах, якщо люди не погоджуються на важку роботу, яку пропонують загарбники. Про це повідомляє міський міський голова Вадим Бойченко.

"Жителі, які й досі залишаються в місті, скаржаться на гостру нестачу води та їжі. В декількох точках міста встановлено ємності з питною водою. Але доступ до неї надають після відбуття трудової повинності. Здебільшого людей залучають до розчищення міста від сміття, завалів та трупів", - каже Бойченко.

У Маріуполі відсутнє централізоване водопостачання, світло та газ з березня, коли, фактично, й почався наступ російських окупантів на місто. Стабільне продовольче забезпеченя містян досі не налагоджене.

Нагадаємо, у Маріуполі на Старокримському кладовищі впродовж травня з‘явилося 25 нових секторів траншейного типу. У них хоронять тіла вбитих місцевих мешканців. Тіла вкладають в кілька шарів, а потім “маскують” табличками як індивідуальні поховання.