• Головна
  • Війна
  • ЗСУ завдали непоправних втрат "елітним" десантним військам росії - британська розвідка

ЗСУ завдали непоправних втрат "елітним" десантним військам росії - британська розвідка

Нездатність передбачити опір українців і подальше самовдоволення російських командирів призвели до значних втрат у багатьох елітних підрозділах росії. Зокрема силами українських захисників були розбиті повітряно-десантні війська ворога. Про це пише Міноборони Великої Британії у Twitter.

"ВДВ – були активно задіяні в кількох помітних тактичних невдачах з початку російського вторгнення. Це включає в себе спробу наступу на Київ через аеродром Гостомель у березні, зупинку руху біля Ізюма з квітня. Також невдалу переправу через річку Сіверський Донець", - йдеться у повідомленні.

У розвідці додають, що російська доктрина передбачала віднесення ВДВ на одні з найскладніших операцій. Адже повітряно- десантні війська у рф, які налічували понад 45 тис. чоловік, складалися із "професійних" солдатів-контрактників. Їх називали елітним підрозділом. Військовослужбовцям навіть додатково оплачували роботу. Проте в України вони зазнали повного провалу.

"ВДВ використовувалися для виконання завдань, які краще підходять для важкої бронетехніки. Зазнали важких втрат під час кампанії. Великі втрати у цих підрозділах, ймовірно, відображають стратегічне неправильне управління їхнім потенціалом і нездатність росії забезпечити перевагу в повітрі", - йдеться у повідомленні.

Розвідники зазначають, що неправильне використання ВДВ в Україні показує, як значні інвестиції Путіна у збройні сили протягом останніх 15 років призвели до незбалансованості загальних сил.