• Головна
  • Війна
  • Кількість ракетних ударів може зрости: російський корабель вирушив з Севастополя до півдня України

Кількість ракетних ударів може зрости: російський корабель вирушив з Севастополя до півдня України

Судно приєдналося у Чорному морі до групи із 7-ми великих десантних та двох ракетних кораблів

Загроза життю та безпеці жителів материкової України зростає, бо новітній корабель Чорноморського флоту рф "Адмірал Макаров" вирушив з Севастополя у бік півдня нашої держави, збільшуючи ризик ракетних ударів по Україні. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денiсова.

Фото: Вікіпедія

"Судно приєдналося у Чорному морі до групи із 7-ми великих десантних та двох ракетних кораблів. Також на тимчасово окупованій території Криму збільшена активність військових літаків, найбільше в Євпаторії. Аеропорт міста Сімферополь закритий для цивільної авіації та є велика ймовірність його використання у військових цілях", — розповіла Денісова.

Вона додала, що з тимчасово окупованого півострова та акваторії Чорного та Азовського морів неодноразово було завдано нищівних ударів, які призвели до загибелі й поранень українців, руйнувань стратегічно важливих об’єктів і житлових будинків.

Крім того, Денісова наголосила, що військові кораблі рф у Чорному морі блокують морські шляхи для торгових суден із зерном, провокуючи голод у світі.

Також Уповноважена акцентувала, що своїми діями агресор порушує норми міжнародного гуманітарного права, зокрема, Резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо мілітаризації тимчасово окупованого півострова, IV Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни, Європейську конвенцію з прав людини. І разом з цим Людмила Денісова звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну з проханням врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини рф в Україні.