• Головна
  • Війна
  • "Я повернуся": з'явилося відео про українських біженців у Польщі

"Я повернуся": з'явилося відео про українських біженців у Польщі

Двохвилинне відео присвячене Польщі, яка прихистила найбільше українських біженців

Перша леді України Олена Зеленська показала відео про українських біженців за кордоном під назвою "Я повернусь". Відеоролик режисера Станіслава Капралова дружина президента оприлюднила у Facebook. Кліп створили за ініціативи Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Польща Андрія Дещиці.

Двохвилинне відео присвячене Польщі, яка прихистила найбільше українських біженців — майже 3 млн людей із загальної кількості у понад 5 млн по всьому світу.

Герої ролика — українці з Києва, Тернополя, Одеси, Львова, Дебальцевого, Чернігова, Харкова, Слов'янська, Мелітополя, які тимчасово проживають за кордоном через війну в Україні.

""Я повернуся". Ці слова повторює собі кожен українець, який був вимушений поїхати з дому. Повернуся до своєї школи. До свого горнятка на кухні. До своїх каштанів. До рідних", — написала Зеленська.

Водночас посол Андрій Дещиця у Twitter додав, що "кожен вимушено переселений українець повторює не просто — "Я повернуся", а "Як тільки я повернуся, запрошу усіх поляків у гості"".

Додамо, відеоряд містить кадри українців у безпечній і мирній Польщі, які тут же змінюються зруйнованими українськими містами, що палають у вогні після ударів росіян із повітря.

Нагадаємо, найближчим часом між Україною та Республікою Польщею укладуть окрему двосторонню угоду щодо спільного прикордонно-митного контролю.