• Головна
  • Війна
  • Чеські благодійники привезли на Яворівщину допомогу для внутрішніх переселенців

Чеські благодійники привезли на Яворівщину допомогу для внутрішніх переселенців

Міжнародна чеська організація "Людина в біді" розпочала свою гуманітрану місію в Яворівській громаді. Відгукнувшись на запит  місцевої влади, благодійна фундація привезла до Яворівської дитячої спортивної школи, де зараз розміщені вимушені переселенці, необхідну допомогу.

[subscribe]

"Новенькі матраци, розкладні ліжка, ковдри, комплекти постільної білизни, посуд, засоби особистої гігієни, рушники, електричні обігрівачі, - все це піде на забезпечення комфортного побуту внутрішньо переміщених осіб, що проживають у нашій громаді", - розповіли у Яворівській міськраді.

Та додали, що чеська міжнародна гуманітарна організація почала місію в Україні із серпня 2014 року. Організація займається допомогою внутрішньо переміщеним особам та населенню, що постраждало внаслідок війни.

Нагадаємо, як раніше писало видання Lviv.Media, завдяки чеській організації "Людина в біді" понад 1800 сімей переселенців у Дрогобицькій громаді отримують грошову допомогу. Йдеться про тримісячну виплату у розмірі 2 200 гривень для кожного члена сім‘ї. Гроші почали нараховувати із початку травня.