• Головна
  • Війна
  • Російські військові зосередились на Донецькому напрямку - Генштаб

Російські військові зосередились на Донецькому напрямку - Генштаб

В районі Сєвєродонецька окупанти відійшли на раніше зайняті позиції

Російські військові зосередили свої зусилля на Донецькому напрямку. Ворог застосовував авіацію, артилерію та міномети, повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Також окупанти обстрілювали з артилерії та мінометів прикордонні населені пункти Сумської області: Есмань, Сопич та Середина-Буда.

Тривають бойові дії в районах населених пунктів Тернова та Борщова. Ворог веде посилену повітряну розвідку.

Тим часом на Слов’янському напрямку ворог обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Пришиб, Грушуваха та Богородичне.

В районі Сєвєродонецька російські військові вели штурмові дії, однак зазнали втрат та відійшли на раніше зайняті позиції.

"Окупанти проводили наступальні дії в районі населеного пункту Олександропіль (до 2016 року - Розівка) Ясинуватського району та намагалися покращити тактичне положення в районах населених пунктів Пилипчатине, Дружба і Трипілля. Успіху не мають", - розповідають у Генштабі.

На Авдіївському напрямку, за підтримки артилерії ворог вів штурмові дії в районі Новобахмутівки, успіху не має, зазнав втрат і відступив.На Курахівському напрямку російські військові за підтримки реактивної артилерії і важких вогнеметних систем ввели наступ в районах населених пунктів Степне, Славне та Мар’їнка, успіху не має.На Лиманському напрямку ворог наступальні дії не проводив, однак обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Озерне та Лиман.На Південнобузькому напрямку противник під прикриттям вогню мінометів та ствольної артилерії продовжував заходи інженерного обладнання позицій. Посилив угруповання підрозділами радіоелектронної боротьби.

На Волинському та Поліському, Сіверському, Південнобузькому напрямках, а також на території Придністровського регіону Республіки Молдова обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, сьогодні російські війська обстріляли Сєвєродонецьк Луганської області. Попередньо відомо про 12 загиблих та 40 поранених.