• Головна
  • Війна
  • У боях за незалежність України загинув Роман Івашко із Старичів

У боях за незалежність України загинув Роман Івашко із Старичів

Внаслідок ворожого зіткнення, 13 травня, загинув 28-річний Роман Івашко, захисник України із села Старичі Яворівського району. Чоловік з початку війни на фронті. Захищав нашу державу ще в 2016 році в АТО.

"З повномасштабним вторгенням росії в Україну Роман пішов захищати нашу незалежність – боронив міста Буча та Ірпінь, після їх звільнення з побратимами відстоював землі Харківщини. 13 травня боєць отримав поранення під час виконання бойових завдань з захисту Батьківщини на Харківщині", - розповідають в Новояворівській міській раді.

Та додають, український Герой народився в Новояворівську. Військовий навчався в Старицькій ЗОШ, закінчив Новояворівський професійний ліцей, де здобув професію монтажника гіпсокартонних конструкцій, маляра. У 2016 році був зоні АТО.

Прощання з Романом відбудеться сьогодні, 17 травня, о 14:00 год в храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ с.Старичі. Поховають бійця на місцевому цвинтарі.

У Героя залишились мама, сестра та племінниці.

Нагадаємо, Полк радіохімічного біологічного захисту, що базується на Львівщині, повідомив про загибель на фронті солдата Андрія Лічка. Чоловік родом із Рівненської області.