• Головна
  • Війна
  • У Білогорівці росіяни втратили майже тисячу військових та близько 100 одиниць техніки

У Білогорівці росіяни втратили майже тисячу військових та близько 100 одиниць техніки

Збройні сили України розбили там два батальйони

На Луганщині загарбники у Білогорівці, намагаючись переправитись через річку Сіверський Донець, втратили майже тисячу військових та близько 100 одиниць військової техніки. Про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Джерело знімків: Міноборони, BlackSky

"Та ганебна операція, яку вони провели у Білогорівці, увійде в історію цієї війни між росією та Україною, як їх поразка на Луганщині. Тому що майже 100 одиниць техніки там розбили Збройні сили України, загинуло там у них два батальйони, а це майже тисячу бійців. Також декілька понтонів зруйновано. Всі намагання переправитися і створити плацдарм у Білогорівці, вони всі були розбиті, нічого в них не вийшло", — заявив Гайдай.

Він додав, що на жаль, плани ворог не залишає. У планах загарбників оточення обласного центру — міста Сєвєродонецьк і він продовжує атакувати в цьому напрямку.

"Багатотисячна російська навала намагається прорватися ближче до міста, але їм це не вдається. В селах на підступах до Сєвєродонецька наші захисники дають гідну відсіч, тож рашисти, навіть відступають. Бої тривають", — повідомив керівник ОВА.

Нагадаємо, на Луганщині російські війська зазнають втрат та відступають на підступах до Сєвєродонецька, але не зупиняються. Для стримування ворога ЗСУ підірвали залізничні мости між Рубіжним та Сєвєродонецьком.