• Головна
  • Війна
  • "Все життя допомагала людям": захищаючи Україну, загинула Іванна Заращак із Яворівщини

"Все життя допомагала людям": захищаючи Україну, загинула Іванна Заращак із Яворівщини

У селі Коти, що на Яворівщині, попрощаються із загиблою Геройкою 37-річною Іванною Заращак. Жінка віддала своє життя за Україну. Померла від ворожих обстрілів на сході нашої держави.

"Іванна все своє життя присвятила допомозі людям. Вона працювала у соцзахисті. Доглядала одиноких громадян. Ласкава і добра. Її любили, чекали з нею зустрічі", - розповідає Lviv.Media про загиблу староста Верблян Марія Зінько.

Іванна Заращак, розповідають у селі, фактично росла без батька. Чоловік рано пішов із життя. Мати, щоб поставити дитину на ноги, їздила на заробітки. Іванна виховувалась бабусею. На жаль, життя до жінки було жорстоке і у старшому віці. Вийшовши заміж, вона дуже швидко овдовіла. Останні роки жила вдвох із матір'ю.

Два роки тому записалася добровольцем в 24 бригаду ім. Короля Данила. Служила в АТО. З початком війни відправилась у складі бригади на фронт, захищати Україну від московсьго загарбника вже у повномасштабній війні.

"На жаль, ми отримали звістку про її загибель. Людина, яка присвятила все життя для людей, віддала його за кожного з нас...., - каже староста. - Поки невідомо, коли привезуть тіло Іванни для прощання. Траурний кортеж має виїхати із Дніпра. Готуємось, щоб гідно зустріти нашу мужню захисницю....".

У загиблої військовослужбовиці не було дітей. У жінки залишилась 61-річна мати.

Світла пам'ять загиблій Геройці...Вічна слава!

Нагадаємо, 9 травня, недалеко міста Кам’янка, що на Донеччині, в боях за Україну загинув 29-річний Назар Швед із села Урич Сколівської громади. Чоловік одним із перших вирушив на фронот, як тільки російський агресор напав на нашу країну.