• Головна
  • Війна
  • Україна пропонує росіянам "спецраунд переговорів" для деблокади "Азовсталі"

Україна пропонує росіянам "спецраунд переговорів" для деблокади "Азовсталі"

Українська влада пропонує рф спеціальні переговори

російські війська без упину атакують маріупольський завод "Азовсталь", в підземеллях якого перебувають українські захисники та мирні жителі. Тому українська влада пропонує рф спеціальні переговори. Про це повідомив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Великдень-2022. Але прямо зараз рф без зупинки атакує маріупольську Азовсталь. Місце, де знаходяться наші цивільні та військові засипають важкими авіабомбами, обстрілюють артилерією та інтенсивно концентрують сили й техніку для штурму. Хто там віддав наказ "не штурмувати"", — сказав Подоляк.

Він також запропонував рф подумати про залишки репутації. А для порятунку репутації, за словами Подоляка, необхідні три "маріупольські кроки":

  • Оголосити реальне великоднє перемирʼя над Маріуполем.
  • Негайно дати гумкоридор для цивільних.
  • Погодитись на "спецраунд переговорів", щоб українська сторона забрала чи обміняла військових.

Додамо, росіяни погоджуються відкрити з “Азовсталі” коридор лише для здачі в полон. Перед цим президент росії владімір путін назвав штурм промислової зони заводу “Азовсталь” у Маріуполі недоцільним та наказав голові міноборони сергію шойгу скасувати його і встановити блокаду.

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович пояснив це рішення тим, що окупанти намагаються виконати своє головне завдання — вийти на межі Луганської та Донецької областей.

Нагадаємо, російські загарбники ніяк не можуть взяти контроль над Маріуполем. Тому хотіли “зрівняти з землею завод “Азовсталь”, де тримають оборону наші бійці. Окупантів не стримує навіть те, що на заводі знайшли прихисток мирні мешканці міста.