• Головна
  • Війна
  • росіяни поширюють фейк про підготовку Україною хіматаки у найбільшому порту країни

росіяни поширюють фейк про підготовку Україною хіматаки у найбільшому порту країни

Розхитування роспропагандою теми хімічної зброї почали ще на початку березня

У росії поширили фейк про хімічну атаку на об’єкти в найбільшому порту  країни "Південний". Ворог звинувачує у підготовці провокації з застосуванням хімічних речовин у районі порту українські спецслужби. Про це повідомляє у Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Фото з відкритих джерел

"Одеса та регіон залишаються об’єктом значної уваги з боку підрозділів інформаційно-психологічних спецоперацій рф, які наразі вдалися до використання прийому "інформаційного алібі", попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня, зокрема в Одесі", — зазначив Братчук.

За його словами, розхитування роспропагандою теми хімічної зброї почали ще на початку березня —кремль поширював дезінформацію про те, що в Україні нібито "в рамках спільних програм з Пентагоном діють лабораторії з виготовлення хімічної і біологічної зброї". Цю брехню спростувало посольство США в Україні ще 9 березня.

"І ось чергова провокація та фейк щодо порту Южний, що на Одещині. Усе це — цілеспрямована дезінформація росії, яка покликана відвернути увагу від її кривавих злочинів", — наголосив речник ОВА.

Він закликав жителів області дотримуватись правил безпеки та інформаційної гігієни.

Нагадаємо, на Львівщині вчора була загроза ракетного та авіаційного ударів.