• Головна
  • Війна
  • "Одним із перших взяв зброю до рук": на війні загинув ходорівчанин Юрій Павлишин

"Одним із перших взяв зброю до рук": на війні загинув ходорівчанин Юрій Павлишин

У чоловіка залишилось 2 дітей

Сьогодні, 22 квітня, до Ходорова прибуде траурний кортеж із тілом українського захисника 49-річним Героєм Юрієм Павлишиним. Чоловік загинув 16 квітня, поблизу Попасної на Луганщині у бою з російськими окупантами.

"Юрій родом з села Добрівляни Стрийського району. Але проживав в Ходорові. Він учасник бойових дій в АТО. В 2014-2015 одним із першим пішов боронити Україну на схід. Потім повернувся. Поїхав в Польщу на заробітки. Та коли в лютому росія вдерлась своїм військом в нашу державу, Юрій повернувся додому і знову одним із перших взяв зброю до рук", - розповіли про загиблого у Ходорівській міськраді.

Юрій Павлишин був старшим солдатом, 16 квітня внаслідок бойового зіткнення та масового артилерійського обстрілу поблизу Попасної український захисник загинув. В родині Героя залишилася мати, дружина, син та дочка.

Сьогодні, орієнтовно о 13.30. – 14.00. год. (виїзд зі Львова о 12.00. годині до Ходорова через с.Дев’ятники) у Ходорові зустрінуть тіло Героя.

"Просимо всіх мешканців нашої громади з гідністю зустріти повернення Героя додому…", - закликали у міській раді.

Чин похорону відбудеться завтра, 23 квітня, о 12.00. год. (м.Ходорів, вул.Грушевського,30).

Нагадаємо, у Самбірському районі сьогодні зустріли загиблого захисника Олега Келиберду з Великої Сушиці, що біля Хирова.