• Головна
  • Війна
  • Ракетний удар по Львову: про що говорили Козицький та Садовий на терміновому брифінгу

Ракетний удар по Львову: про що говорили Козицький та Садовий на терміновому брифінгу

По Львову вдарили чотири рази

Сьогодні близько 8:30 по Львову вдарили чотири ракети. Це були крилаті ракети повітряного базування. За попередньою інформацією, їх випустили з Каспійського регіону. Про це на брифінгу розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький.

“Три ракети вдарили по об‘єктам військової інфрастуктури. Одна — по шиномонтажу. Внаслідок влучань сталися пожежі. На обидвох об‘єктах їх уже повністю загасили. Підрозділи ДСНС розбирають завали. Обидва об‘єкти зруйновані повністю. На жаль, є загиблі. Станом на цю годину відомо про 7 загиблих. 4 людей загинули на шиномонтажі. Це перші загиблі внаслідок влучання по Львову”, — сказав Максим Козицький.

Також наразі відомо про 11 постраждалих. Серед них — одна дитина. Троє постраждалих у важкому стані. У дитини незначні ушкодження. Дані щодо загиблих та постраждалих ще можуть змінюватися.

Крім того, унаслідок удару по шиномонтажу згоріли 40 машин. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

“Я говорив з керівником станції техобслуговування. В нього сльози не за майно, а за його працівників. Він все життя мріяв про цю автостанцію, а сьогодні її не стало. Там знищено 40 машин”, — додав Андрій Садовий.

Разом з тим навколо місць влучання у 8 будинках пошкоджені вікна.

“Поза тими об’єктами куди влучили ракети, є пошкоджені цивільні об’єкти. У 8 будинках повилітали вікна на сходовій клітці, також повилітали вікна в одній з шкіл міста Львова. Сьогодні немає в Україні безпечних і небезпечних міст. Сьогодні всі перебувають в рівних умовах”, — розповів Андрій Садовий.

Водночас під час другої тривоги, яку увімкнули після ранкових обстрілів Львова, ракети знову прямували на Львівщину. Однак до області вони не долетіли. Їх збили ППО.