Понад 4,5 мільйона українців стали біженцями

Більшість українців виїхала до Польщі

Понад 7,1 млн громадян України стали внутрішньо переміщеними особами. Ці люди залишилися в країні, але були змушені виїхати з власного будинку через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Про це повідомляє Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Фото: Depositphotos

Крім того, за даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, ще понад 4,5 мільйона людей виїхали за межі України.

Більшість із них — майже 2,6 млн людей — вирушила до Польщі.

"У Польщі українські біженці мають доступ до польського державного ідентифікаційного номера. Понад 700 тис. українських біженців зареєструвалися в органах влади, що надає їм доступ до медичної та іншої соціальної підтримки від держави. 94 відсотки зареєстрованих — жінки та діти", — додали в ООН.

Водночас до Румунії виїхали понад 686 тисяч людей, до Угорщини — 419 тисяч, до Молдови — майже 411 тисяч, до Росії — 404 тисячі, до Словаччини — 314 тисяч і до Білорусі — 19 тисяч людей.

Нагадаємо, місяць війни в Україні призвів до переселення 4,3 млн дітей — більш ніж половини від 7,5 млн дитячого населення країни.

Додамо, ЄС запроваджує безоплатний роумінг для українських біженців.