• Головна
  • Війна
  • На Львівщину вже евакуювали 48 підприємств з областей, де йде війна

На Львівщину вже евакуювали 48 підприємств з областей, де йде війна

Більше півтисячі людей зберегли робочі місця

Від початку військової агресії росії у Львівську область вдалось перевезти та налагодити роботу 48 підприємств із блокованих ворогом територій. Це дало можливість зберегти робочі місця для 524 людей. Про це повідомляють у департаменті економічної політики Львівської обласної військової адміністрації.

"Важливою частиною релокації є перевезення працівників компаній - фахівців своєї справи, без яких функціонування виробництва стає неможливим, а отже і збереження робочих місць. Спільно з нашими територіальними громадами та місцевими підприємцями нам вдалося налагодити цей процес", - розповіли в адміністрації.

Серед підприємств, які вже переїхали на Львівщину, це господарства агропромислового комплексу, а також виробництва легкої та хімічної промисловості. У Департаменті не припиняють приймати заявки від підприємців. Просять усіх охочих долучатись до процесу та звертатись, хто має потребу.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Lviv.Media. майже 200 підприємства заявили про бажання перевезти виробництва на Львівщину. Прихисток у нашій області знайшов один з найбільших виробників матраців в Україні — MatroLuxe. Та Gemini Espresso — один з найпопулярніших виробників, що 25 років поспіль пропонує українцям натуральні каву та чай.

Також Lviv.Media пояснювало, чому бізнес Львівщини має працювати під час війни, та розповідало, з якими проблемами зіштовхнувся бізнес області.