• Головна
  • Війна
  • ЗСУ взяли в полон понад 500 російських військових: добірка відео

ЗСУ взяли в полон понад 500 російських військових: добірка відео

З ними поводяться відповідно до міжнародного гуманітарного права

В Україні на сьогодні офіційно в полоні є 562 російських військових. Про це розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Вона наголосила, з усіма полоненими зі сторони росії поводяться відповідно до міжнародного гуманітарного права.

Lviv.Media зібрало чергову добірку фото та відео  з офіційних джерел з російськими полоненими, ворожою технікою та перехопленими розмовами ворогів.

Ось ці двоє представників "2 армії світу", за словами радниці командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Альони Шевцової, хотіли дійти до Києва, але не змогли просунутися і до Броварів.

Здаватися продовжують росіяни і на Миколаївщині та у Маріуполі.

Також на каналі "Volodymyr Zolkin" можна подивитися допити полонених, які потрапили в базу "Ищи своих". Це сайт та Телеграм-канал Міністерства внутрішніх справ України, на якому загиблих чи полонених російських військових можуть ідентифікувати їхні родичі. Ось один з допитів:

Крім того, з нових плівок розмов, перехоплених СБУ, стає зрозуміло, що загарбники не мають їжі та води, а сухпайок вже ділять на двох.

А тут можна подивитися на залишки російської колони в районі Старого Салтова Харківської області.

На цих же фото трофейні гармати та боєприпаси.

На цьому відео окупанти потрапили в засідку українських військових. ЗСУ отримали багато трофейних боєприпасів та техніки.

Тим часом тут видно, що Збройні Сили України успішно проводять "демілітаризацію" сил росії. Автомобілі забезпечення знову не доїхали.

До речі, Ірина Верещук також розповіла, що військовополонені росії не хочуть повертатися додому.