У Львові розпочав роботу польовий госпіталь

Перших пацієнтів чекають за кілька днів

Сьогодні у Львові на паркінгу торгового центру "King Cross Leopolis" відкрили польовий медичний госпіталь. Там американські медики безплатно надаватимуть медичну допомогу переселенцям та всім, кому вона може знадобитися під час війни.

Фото: ЛОДА

Організувала госпіталь міжнародна гуманітарна спільнота "Samaritan's Purse" за підтримки Львівської обласної військової адміністрації.

"Наша ціль — максимально допомогти всім, кому потрібна допомога. Особисто дякую українцям, які були дуже гостинними до нас тут. Ми сподіваємося, що ця лікарня буде благословінням для вас", — розповів керівник команди американських медиків Еліот Темпейні.

Фото: ЛОДА

У польовому госпіталі можна буде отримати невідкладну допомогу, стаціонарні та амбулаторні послуги, провести хірургічні втручання. Також є все необхідне обладнання для інтенсивної терапії, пологів, лікування жінок та дітей.

"Ми готові до будь-яких випадків. Можемо працювати з хірургією, травматологією, ортопедією, акушерством. Які б не були потреби, ми тут, щоб їх реалізовувати", — пояснив Еліот Темпейні.

Госпіталь може одночасно прийняти 60 людей і працюватиме цілодобово. Медичне обладнання та все необхідне для облаштування госпіталю американці привезли з собою.

"Ми можемо приймати поранених, травмованих пацієнтів. Ми можемо стабілізувати їхній стан, прооперувати, провести інтенсивну терапію", — додав медичний координатор госпіталю Джон Троук.

Фото: ЛОДА

Персонал госпіталю налічує майже 100 людей — близько 50 лікарів, медсестер, фармацевтів та приблизно стільки ж технічних працівників. Медики, які приїхали допомагати у госпіталі, працюють у медичних закладах у США. Частина з них має досвід роботи в інших країнах під час стихійних лих чи бойових дій.

"Я працюю з організацією "Samaritan's Purse" 17 років. Вони допомагають людям під час ураганів, землетрусів, ковіду. Я був лікарем, зокрема під час землетрусу в Еквадорі, а тепер тут під час війни. Якщо десь є потреба в допомозі, ми намагаємось потрапити туди і зробити все можливе", — поділився один з лікарів гуманітарної місії Кріс Бранденберг.

Фото: ЛОДА

Госпіталь зможе розпочати роботу вже за кілька днів. Наразі триває остаточне облаштування приміщення і узгодження юридичних моментів діяльності госпіталю і його спеціалістів. Після цього звернутися по допомогу зможе кожен, хто її потребує. Як довго діятиме польовий госпіталь на Львівщині наразі невідомо.

""Samaritan's Purse" буде тут так довго, як зможе. Ми б хотіли, щоб це було ненадовго, але поки людям буде потрібна допомога і у нас буде можливість лишитися, ми будемо тут", — наголосив Кріс Бранденберг.

Додамо, цього тижня ізраїльський польовий військовий госпіталь планують відкрити біля Мостиськ на Яворівщині.