Третій раунд: як відбулись переговори із Росією

Позитивних зрушень щодо припиненню вогню поки немає

Сьогодні відбувся третій раунд переговорів між Україною та Росією щодо припинення вогню та виведення її військ з України. У результаті перемовин українська делегація отримала позитивні результати щодо логістики гуманітарних коридорів. Про це розповів радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк.

"Третій раунд переговорів завершився. Ми отримали деякі результати позитивні з точки зору логістики гуманітарних коридорів. В них будуть внесені зміни й ми отримаємо більш ефективну допомогу людям, які сьогодні потерпають від агресії Російської Федерації", - розповів Михайло Подоляк.

Однак, за його словами, під час переговорів не змогли досягнути результатів, які б покращили ситуацію із припиненням вогню, перемир’ям та завершенням бойових дій.

"На сьогодні результатів, які суттєво покращують ситуацію, поки що нема. Тим не менше консультації, ще раз підкреслюю, будуть продовжені і ми отримаємо результат", - зазначив Михайло Подоляк.

Нагадаємо, 3 березня, відбувся другий раунд переговорів України та Росії. Українська та російська сторони під час другого раунду переговорів “досягли розуміння” щодо спільного забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення з місць найзапекліших боїв.

Однак окупанти декілька днів російські загарбники не дотрималися домовленості про гуманітарні коридори для евакуації мирного населення з Волновахи та Маріуполя. Окупанти відкрили вогонь о 11:45, хоча за домовленістю, режим тиші повинен був зберігатися з 09:00 по 16:00.