• Головна
  • Війна
  • Втрати окупанта складають понад 3500 осіб, є багато полонених

Втрати окупанта складають понад 3500 осіб, є багато полонених

І знову Росія зазнала поразки

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що станом на ранок втрати серед російських військ складають понад 3500 осіб. Також зазначили, що українська армія взяла у полон 200 окупантів.

Орієнтовні втрати противника складають:

літаки – 14 одиниць

гелікоптери – 8 одиниць

танки ‒ 102 одиниць

ББМ ‒ 536 одиниць

гармати – 15 одиниць

ЗРК БУК – 1 одиниця

"Росіяни використали майже усі свої ресурси та резерви. Вони розраховували на них, тому саме у цю ніч мали зламати нашу оборону. І висадка десанту, і спроби зайти бронетехнікою — усе це АБСОЛЮТНО відбито нашою технікою", — наголосив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Посадовець наголосив й на тому, що переміщення усієї ворожої техніки зафіксовують, тож її швидко знищують. У будь-якому напрямку ЗСУ відбивають атаку, тож шансів у Росії виграти, за словами Подоляка, немає.

Натомість зараз ворог розпочав передислокацію резервних підрозділів у прикордоних територіях, там продовжують продовжує наносити авіаційні удари по аеродромах. Крім того, зафіксували оодинокі авіаційні удари в районах Сум, Полтави та Маріуполя. З Чорного моря ворог здійснив пуск крилатих ракет морського базування Калібр по території України.

Додамо, сьогодні вночі корабель Морської охорони Держприкордонслужби України “Григорій Куроп’ятніков” успішно атакував ворожий безпілотник.