• Головна
  • Війна
  • Ситуація на фронті: "Л/ДНР" "ратифікували" договір про "співпрацю" з Росією

Ситуація на фронті: "Л/ДНР" "ратифікували" договір про "співпрацю" з Росією

Розповідаємо про головні події в ООС

Самопроголошені "Л/ДНР" "ратифікували" договори про "співпрацю та дружбу" з Росією

"Парламенти" самопроголошених "Л/ДНР" "ратифікували" договори про "співпрацю, дружбу та взаємодопомогу" з Росією.

Договори уклали на 10 років з автоматичним їх продовженням на п'ять років. Росія та самопроголошені "Л/ДНР" домовилися взаємодіяти у сфері "захисту суверенітету, територіальної цілісності та гарантування безпеки». Також вони домовилися проводити консультації «з метою спільної оборони, підтримки миру та взаємної безпеки".

Крім того, Росія та "республіки" заявляють, що будуть протидіяти "актам агресії" зі сторони будь-якої держави та надаватимуть, наприклад, військову допомогу. Документи передбачають охорону "державних кордонів".

Близько 200 будинків у Новолуганському залишились без газу через обстріли

Через обстріли минулої доби ПАТ "Донецькоблгаз" не постачає газ близько 200 будинкам у Новолуганському Донецької області.

Таке рішення довелося прийняти, бо обстрілами пошкодили надземні газопроводи низького тиску.

Наразі пошкоджені газопроводи та вводи до приватних будинків потребують додаткового обстеження, після чого фахівці "Донецькоблгазу" зможуть розпочати ремонт.

Україна ініціює виключення Росії з ЄБРР

Україна ініціює виключення Російської Федерації із членства в Європейському банку реконструкції та розвитку через визнання нею незаконних утворень в ОРДЛО.

"На підставі кричущого порушення Росією норм міжнародного права через визнання "суверенітету" терористичних угрупувань "ДНР/ЛНР" невідкладно порушую перед Радою директорів та Радою керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку питання про негайну зупинку членства Росії у ЄБРР відповідно до статей 8.3 та 38.1 Угоди про заснування Банку", — повідомив заступник директора Ради директорів Європейського банку реконструкції та розвитку від України Артем Шевальов.

За його словами, є всі підстави розраховувати на серйозну підтримку інших акціонерів ЄБРР у цьому питанні.

У Щасті окупанти влучили у житловий будинок

У місті Щастя Луганської області окупанти влучили у житловий будинок.

"Протягом доби обстріли не втихають. За адресою: Донецька, 20 — потрапляння, жертв немає. Зараз чекають на тишу, щоб обстежити будинок та евакуювати тих, хто залишився в помешканні", — повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Додамо, від початку доби бойовики вже 9 разів відкривали вогонь. Поранених чи загиблих немає.