• Головна
  • Війна
  • Польща закликає своїх громадян покинути південно-східні регіони України

Польща закликає своїх громадян покинути південно-східні регіони України

Таке рішення прийняли через напружену ситуацію на сході України

Польща закликала своїх громадян покинути деякі області України та утриматись від поїздок на схід та південь України. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Польщі.

Таке рішення прийняли через напружену ситуацію із вторгненням Росії та на фронті. Громадянам не рекомендують відвідувати десять областей, місто Севастополь та Республіку Крим.

"З огляду на зростання напруженості та нестабільну безпекову ситуацію на південному сході України, МЗС рекомендує утриматися від будь-яких поїздок у Харківську, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську, Полтавську, Сумську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську, Одеську області, місто Севастополь та Автономну Республіку Крим. Громадяни Польщі, які перебувають на цих територіях України, повинні їх покинути", - йдеться у повідомленні міністерства.

До решти областей Польща не рекомендує своїм громадянам необов’язкові поїздки.

Нагадаємо, вчора окупанти обстріляли українські позиції 53 рази. Більшість обстрілів здійснили із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Один воїн отримав осколкові поранення середньої важкості та знаходиться у лікарні.

Також на Донеччині вороги обстрілами знеструмили місто Красногорівка та зруйнували ще 5 будинків у двох населених пунктах — селищі Побєда та місті Залізне.

Тим часом Володимир Зеленський та президент Франції Еммануель Макрон виступили за невідкладне скликання засідання Тристоронньої контактної групи та запровадження режиму тиші в районі ООС.